Auton huoltamisen tärkeyden TOP10 seikkaa

autohuolto Lohja

Jos joskus mietit, onko auton huoltamisessa mitään järkeä, muista nämä kymmenen kohtaa.

 1. Turvallisuus: Auton huoltamattomuus voi aiheuttaa vakavia turvallisuusriskejä, kuten jarrujen pettämisen tai renkaiden puhkeamisen, mikä voi johtaa vakaviin onnettomuuksiin.
 2. Säästöt: Säännöllinen huolto auttaa välttämään kalliita korjauksia, koska pienet ongelmat voidaan havaita ja korjata ennen kuin ne kehittyvät vakavammiksi.
 3. Ajoneuvon tehokkuus: Huollettu auto kuluttaa vähemmän polttoainetta ja päästää vähemmän päästöjä, mikä säästää rahaa ja on parempi ympäristölle. Auton huolto varmistaa, että tärkeät komponentit, kuten jarrut, moottori, vaihteisto ja sähköjärjestelmä, toimivat oikein.
 4. Ajoneuvon käyttöikä: Säännöllinen huolto voi pidentää auton käyttöikää, jolloin säästetään rahaa uuden auton ostamisessa.
 5. Luotettavuus: Huollettu auto on luotettavampi ja vähemmän todennäköisesti hajoaa kesken matkan.
 6. Huomattavat ongelmat voidaan havaita ja korjata: Säännöllinen huolto voi havaita ongelmia, kuten öljyvuodon, jarrupalojen kulutuksen ja renkaiden epätasaisen kulumisen, ennen kuin ne kehittyvät vakaviksi.
 7. Parempi suorituskyky: Huollettu auto toimii paremmin ja suorituskyky on parempi.
 8. Ajamisen mukavuus: Säännöllinen huolto voi parantaa ajamisen mukavuutta, kuten ilmastoinnin toimintaa, joka voi tehdä matkanteosta miellyttävämpää.
 9. Myyntiarvo: Huollettu auto säilyttää paremmin arvonsa, mikä voi auttaa myynnissä tai vaihdossa.
 10. Ajoneuvon ulkonäkö: Säännöllinen huolto, kuten auton pesu ja vahaus, voi auttaa pitämään autosi hyvässä kunnossa ja edistää sen arvoa.

Auton huoltaminen on siis paljon muutakin kuin vain ruuvien kiristelyä ja kuluneiden osien vaihtamista. Tiedät itsekin, jos olet vuosia auton omistanut, että esimerkiksi talvella pesemätön auto ei tee hyvää auton maalipinnalle.

Entä jos et huolla tai huollata autoasi?

Huoltamattoman auton ongelmat voivat vaihdella lievistä vakaviin ja vaarallisiin. Alla on joitain yleisiä ongelmia, joita voi esiintyä, jos autoa ei huolleta säännöllisesti:

 1. Moottorin vauriot: Öljyn ja muiden nesteiden vaihto on tärkeää moottorin kulumisen estämiseksi. Huoltamattomassa autossa voi ilmetä öljyn puutteen aiheuttamia moottorin vaurioita, kuten männänrenkaiden kulumista, venttiilien ja nokka-akselien kulumista.
 2. Jarrujärjestelmän ongelmat: Jarrujen huolto on tärkeää turvallisuuden kannalta. Huoltamaton auto voi kokea jarrupalojen, jarrulevyjen tai jarrusatuloiden kulumista, mikä voi johtaa jarrujärjestelmän epäonnistumiseen.
 3. Renkaiden kulumisongelmat: Renkaiden kuluminen on luonnollista, mutta huoltamaton auto voi kokea epätasaista kulutusta, mikä voi johtua huonosti säädetyistä rengaspaineista tai epätasaisesta ajamisesta.
 4. Sähköongelmat: Huoltamattomassa autossa sähköjärjestelmä voi kokea ongelmia, kuten akun heikkoutta, sähköjohdotusten korroosiota tai oikosulkua, mikä voi johtaa autoon liittyviin ongelmiin, kuten käynnistysvaikeuksiin.
 5. Polttoaineen kulutusongelmat: Huoltamaton auto voi kuluttaa enemmän polttoainetta kuin normaalisti, koska huolto ja korjaukset, kuten suodattimien vaihto, voivat vaikuttaa ajoneuvon tehokkuuteen.
 6. Ilmastointijärjestelmän ongelmat: Huoltamaton ilmastointijärjestelmä voi kokea ongelmia, kuten ilmastoinnin huonon toiminnan tai epämiellyttävän hajun, mikä voi vaikuttaa matkanteon mukavuuteen.
 7. Huono suorituskyky: Huoltamaton auto voi kokea huonoa suorituskykyä, kuten hidasta kiihtyvyyttä, heikompaa vääntöä tai huonompaa käyttövarmuutta.
 8. Katsastuksen epäonnistuminen: Huoltamaton auto voi epäonnistua katsastuksessa, jos ajoneuvossa on huomattavia vikoja tai ongelmia, jotka eivät ole huollettuja.
 9. Mahdolliset korjauskustannukset: Jos ongelmat jäävät huomaamatta tai huoltamatta, ne voivat kehittyä vakaviksi ja aiheuttaa kalliita korjauksia.
 10. Turvallisuusriskejä- Huoltamaton auto voi aiheuttaa turvallisuusriskejä kaikille tiellä liikkujille. Esimerkiksi, jos jarrut pettävät tai renkaat puhkeavat ajon aikana, se voi johtaa vakavaan onnettomuuteen. Lisäksi, jos ajoneuvon valot eivät toimi kunnolla, se voi vaikuttaa näkyvyyteen ja aiheuttaa onnettomuuden. Lisäksi, jos ilmastointijärjestelmä ei toimi oikein, se voi johtaa huonoon ilmanlaatuun ajoneuvossa, mikä voi vaikuttaa kuljettajan keskittymiseen ja aiheuttaa onnettomuuden.
 11. Lisäksi huoltamaton auto voi vaikuttaa ympäristöön negatiivisesti. Esimerkiksi, jos ajoneuvon pakokaasupäästöt ovat liian korkeat, se voi aiheuttaa saasteita ja vahingoittaa ympäristöä. Tämä voi myös vaikuttaa terveyteen ja aiheuttaa hengitysvaikeuksia tai muita terveysongelmia.

Lopuksi, huoltamattomassa autossa saattaa olla laitteita tai osia, jotka eivät ole enää turvallisia käyttää. Esimerkiksi, jos turvavyö on vaurioitunut tai turvatyyny ei toimi kunnolla, se voi lisätä riskiä vakavista vammoista onnettomuuden sattuessa.

Siksi on tärkeää huoltaa autoa säännöllisesti, jotta sen turvallisuus ja tehokkuus säilyvät ja vältetään mahdolliset haitat ympäristölle ja ihmisille.